Vintage posters – ett modernt sätt att inreda hemmet på

Ordet vintage har under de senare åren blivit ett modeord. Många anser att uttrycket är lite finare än second hand. Men vad krävs egentligen för att ett föremål ska klassas som vintage?

Saker tillverkade första hälften av 1900-talet

Det korrekta sättet att använda termen vintage på är för saker tillverkade mellan åren 1920 och 1975. Men inom modebranschen kan även kläder tillverkade på sena 1800 talet även kallas för vintage.

Vintage har blivit så populärt att det nu produceras nya kläder, möbler, posters och mycket annat i vintage stil. Men om en produkt är nyproducerad kan den inte kallas vintage. Utan det heter då retro.

Äkta vintage hittas på auktioner

Äkta vintage hittar du lättast på auktioner men det går även att hitta i välsorterade second hand butiker. Dessutom går det alldeles utmärkt att köpa nyproducerade retro produkter. När det gäller äkta vintage kan det oftast bli billigare att köpa retro istället!

Vintage posters – extremt moderiktigt

Det är väldigt populärt att inreda med vintage prylar just nu. Eftersom det lätt kan bli dyrt att köpa vintage möbler, har alla inte råd med det. Ett billigare och även enklare vis att inreda i vintage stil är posters.

Det är upp till dig själv om du vill leta efter äkta vintage eller om du istället går för retro som är mycket enklare att hitta. I slutändan är det stilen, den ombonade känslan och atmosfären du är ute efter. Och retro kan ta hand om allt detta för dig nästan lika bra som äkta vintage.

Dessutom är äkta Vintage posters oftast rätt sköra och behövs tas om hand av experter innan de kan hängas upp på väggen och beundras. Det är även vanligt att de är lite trasiga, har förlorat lite färg eller har vikmärken. Men det är charmen med äkta vintage!

Alla gillar vintage-design

Vintage är aldrig fel! Folk tycker om sådant de känner igen men kanske glömt bort – därför väcker vintage alltid fina minnen. Vintage förtrollar – ta därför in vintage i ditt hem också!