Varma händer i skidbacken

En av de delar på kroppen som är mest känsliga för kyla är händerna. Ett par varma och slitstarka handskar är ett måste när du är utomhus under kallare temperatur. För dig som åkt skidor vet hur kallt det är stoppa ner en hand utan handske ner i snön. Ett par Hestra handskar är perfekt för att hålla händerna varma under vintern.

Mät storleken på dina händer

Hitta rätt handskar genom att fundera på vad du behöver och värdesätter. Men innan det behöver du mäta dina händers storlek. Att ha för små eller för stora handskar är väldigt irriterande. Mät storleken på handen genom att sätta upp handen framför dig och sträck ut tummen så mycket du kan åt sidan, mät sedan avståndet på den bredaste delen av handen – exklusive tummen.

En handske sitter bra när du enkelt kan föra in handen i handsken och samtidigt böja fingrarna. Tänk också på att handleden ska vara skyddad, även när den är böjd.

Handskar som är för små kommer förutom att det är obekvämt, leda till att händerna inte värms. Det finns ingen luft som kan nå upp till fingrarna och värme upp dem. Ett par för stora handskar släpper däremot in för mycket luft samt att det är svårt att knäppa pjäxor eller ta tag i stavar.

Modell och yttermaterial

Nästa steg är att välja rätt modell. Är du en varm eller kall person? Föredrar du tumhandskar eller känner du dig bekvämare med fingerhandskar?

Det tredje och sista steget är att välja rätt yttermaterial på handskarna. Fundera på hur och när du främst använder handskarna. Använder du dem sällan eller i varje vecka? Tänk på vilka de egenskaper som är viktigast hos handskar för dig.

Hestra – ett svenskt märke inom handskar

Hestra är ett anrikt småländskt företag med en lång historia och erfarenhet av handskar. Hestra handskar har värmt många svenskar genom åren och är ett populärt märke bland skidälskare.