Varför korsord är bra för dig

Om du regelbundet löser korsord har det en positiv inverkan på din hjärna. Det är det flera forskare som hävdar, bla. Ann Lukits som publicerat artiklar om ämnet i Wall street journal. Det verkar med andra ord ganska säkert att påstå att korsord hjälper till att förbättra minnet och även bidrar till den språkliga utvecklingen. Enligt Alzheimers association bidrar ett dagligt korsord till att hjärnan hålls aktiv och skarp. Speciellt när du blir äldre.

Det här är dock ett ämne som är öppet för debatt. Det finns självklart kritiker av de här teorierna. En sak är de dock överens om. Löser du korsord lär du dig ständigt nya ord. När du inte känner till ett ord slår du som dedikerad korsordslösare upp det, och lär dig på så vis hela tiden. Löser ni korsord i grupp har det ännu större effekt. Att lösa problem och skratta ihop bidrar till att öka både tankehastigheten och hastigheten på att prata. Att det skapar sociala band behöver vi väl knappast nämna. Det ger sig själv. Gillar du korsord är det alltså bara att fortsätta

Kryss har fler fördelar än man tror

Korsord är sällan enkla att lösa ens om du löser dem på enklaste nivån. Du måste engagera dig och vara koncentrerad om du ska kunna lösa hela korsordet. Det sägs också att det här sättet att koncentrera dig och verkligen anstränga hjärnan, också skulle hjälpa dig att lösa egna vardagliga problem. Om du kan förstå mönstret i ett kryss skulle det också vara lättare för dig, att avkoda mönstret i livet. Det kanske är att ta i lite, men faktum är att när du koncentrerar dig på att lösa problem som korsord, så engageras hjärnan. Det betyder faktiskt att du är mindre fokuserad på dina egna problem. Det kanske inte hjälper dig att lösa dina egna utmaningar, men det hjälper dig att vila från egna problem och får dig på så sätt att slappna av.

Om du känner dig uttråkad en kväll kan du bara öppna surfplattan och hämta ett korsord du kan lösa. Det är ett roligt och begåvat sätt att övervinna tristess! Kryss hjälper dig helt enkelt att slappna av, hålla dig skarp och bara ha kul! Om inte du är en korsordsperson behöver du inte vara det heller. Men gör ändå ett försök och se, om inte du också blir fast ganska snabbt!