Var noga när du väljer nytt golv till huset

Det är dags nu. Ni står mitt i renoveringen av huset och det är dags att ta tag i golven. Visst kan det vara frestande att ta till de moderna klickgolven i laminat, men är det verkligen det ni vill? När ni ändå håller på, är det inte mödan värt att tänka bara lite längre, än vad de andra gör?

Det finns så många olika sorters golv att välja emellan. Generellt kan man säga att har du möjlighet bör du satsa på kvalitet. Det är det som lönar sig mest i längden. Funderar ni på olika finansieringsmöjligheter kan ni få information om detta, genom att kontakta Profilkredit.

Välj bland kvalitetsgolven

Istället för att välja lamellparkettgolvet kan man fundera på det massiva stavparkettgolvet. Det är stort sett omöjligt att slita ut och otroligt vackert att titta på. Ska förstås läggas av en fackman.

Det massiva trägolvet är en annan variant om man gillar det varma och levande material, som trä i olika varianter, är. Ek, furu och gran är det vanligaste materialet i plankorna, som kan slipas gång på gång.

Ett lite kallare med absolut hållbart alternativ är sten- eller klinkergolvet. Här är det en bra idé att installera golvvärme i samband med att man lägger klinkers. Det kostar förstås men återigen måste vi påpeka att kvalitet är det som lönar sig i längden. Ska man investera i nya golv kan man lika gärna göra det ordentligt. Du kommer inte att ångra dig om du tar med golvvärmen från början.

Ett miljövänligt och lite mjukare golv är linoleumgolvet. Även det kräver fackkunskap när det ska läggas; det är inte här det ska kompromissas. Ett linoleumgolv, som bla. är tillverkat av linolja, är levande på sitt eget sätt. Ett material som med tiden kan reparera sig självt om det rör sig om smårepor.