Välja boxningssäck

Om du ska köpa dig en boxningssäck eller sandsäck som de även kallas så kan det vara bra att veta lite mer om de olika sorter som finns. Ett stort utbud av boxningssäckar kan du hitta hos Nippon Sport. En boxningssäck kan ge dig bra och rolig träning samt att du med hjälp av den kan bygga upp både styrka, kondition och uthållighet.

Olika typer av boxningssäckar

Det finns som sagt flera varianter av boxningssäckar. Det finns hängande, stående, mindre speed bollar och mycket mer. Nedan går vi igenom några av dem.

Heavy bag

Den vanligaste säcken kallas många gånger för heavy bag. Denna modell är vanlig att se på kampsportsklubbar och gymanläggningar. Det är en hängande boxningssäck som hängs upp med rep eller med kedjor. Dessa säckar finns från 20 kg till 80 kg och de är från 80 cm upp till 180 cm.

Stående säck

Du kan även satsa på en stående säck. De kallas ibland även för tower bag eller pedestal bag. Säcken står upp med hjälp av en ”fot” som fylls med vatten eller sand.

Speed bag

En så kallad speed bag är en slags luftfylld säck som sitter på en liten plattform. Denna är vanlig att se på boxningsklubbar. Denna har du nytta av för att träna upp snabbhet i dina händer samt även för att träna hand-ögon koordination.

Swerve ball

Denna boxboll sitter fast i tak och golv och ses även den på boxningsklubbar.

Maize bags/slip bags

Maize bags/slip bags är även det en slags boxboll som inte ska slås på. Den används istället för att du ska kunna träna upp dina huvudrörelser och träna på att undvika motståndarens slag.

Body opponent bag

En Body Opponent Bag eller B.O.B som den kallas är en stående säck som ser ut som en halv gubbe. Det är då en mans huvud och överkropp du kan slå på och ger en mer verklig känsla av en motståndare.