Vad kan jag använda dumperkärra till?

En dumper, även känd som en dumperkärra, dumper trailer, eller dumper lastbil, används för att transportera material (såsom jord, grus eller rivningsavfall) för byggnation såväl som kol. En typisk dumper är försedd med ett öppen lådflak som är gångjärnsförsedd baktill och utrustad med hydrauliska kolvar för att lyfta fronten, vilket gör att materialet i flaket kan deponeras (”dumpas”) på marken bakom lastbilen vid leveransplatsen.

En vanlig modell av dumperkärra är en mindre tippbil som består av ett lastbilschassi med en tippkropp monterad på ramen. Då kan själva tippkroppen höjas och sänkas med hjälp av en vertikal hydraulcylinder monterad under framsidan av tippkroppen eller en horisontell hydraulcylinder- och spakarrangemang mellan ramskenorna.

En mindre variant av dumperkärra

Det finns de dumperkärror som kan kopplas till en av de maskinerna eller bilar du använder. Det för att slippa ha en större dumper trailer. Du som är ute efter en speciell modell av dumperkärra kan vända dig till ett företag som EMA. De kan nämligen skräddarsy utifrån de behov du har. Deras dumperkärror är kraftiga och starka och det går bra att använda dem inom en mängd saker så som lantbruk eller entreprenad. Dumperkärran kan användas för att transportera jord, gödsel, spannmål och mycket mer.

Hitta en bra dumperkärra

Kanske du inte riktigt vet vad det är för fordon du behöver ha för ett specifikt material som ska transporteras eller användas? Idag finns det ju en mängd olika typer av flak och kärror som alla har sina egna specialområden. Fördelen med att använda dig av en dumperkärra är just att det är en flexibel vagn, som fungerar väl för olika användningsområden.

En dumperkärra är ett vanligt flak som går att tilta bakåt. Det för att det ska vara lätt att dumpa av det material som ligger på flaket. Att kunna tilta av och dumpa av materialet bakom gör arbetet mycket enklare, särskilt om det handlar om tungt material.

En dumperkärra kan även kallas för tippvagn eller tippkärra. Men för det mesta handlar det om samma sak, allts dumperkärror.

Dumperkärrans säkerhet och effektivitet

Det är ganska så viktigt att använda rätt typ av efterfordon som det heter, då du har material du ska köra till en viss plats. Det handlar bland annat om säkerhet. Att ha rätt sorts material på rätt sorts kärra kan göra mycket för att det ska vara säkrare. En dumperkärra är utformad för att du ska kunna köra den från en plats till en annan och sedan tippa av lasten, på ett säkert sätt. Sedan handlar det även om att jobba mer effektivt. Genom att använda dig av en dumperkärra, så är det lätt att kunna dumpa av all last på ett och samma ställe. Det gör att det går snabbt och lätt. Det är därmed bra att ha en dumper istället för att köra med en grävskopa till exempel där du bara kan ta lite last i taget.

En bra sak med en dumperkärra är just att den har en öppning bak så att det går att tippa ut schaktmassorna bakåt. Dock finns det dumperkärror där även långsidorna kan öppnas och man tiltar åt sidorna.