Tre tips angående utomhusburar för smådjur

Särskilt på sommaren kan det vara riktigt härligt att ta ut sitt smådjur i trädgården och låta det få vara utomhus i en bur. Det finns många varianter av utomhusburar och i den här artikeln ska vi ge tre tips på vad du bör tänka på när det gäller just utomhusburar till smådjur.

Köp en bur med hög kvalitet

För det första är det klokt att se till att man köper en bur av riktigt hög kvalitet. Det ska gärna vara en robust konstruktion som säkert skyddar djuret från rovdjur. Tanken är att ditt husdjur ska känna sig tryggt och säkert i utomhusburen. Se gärna till att buren är konstruerad av kraftigt trä. Det är också en stor fördel om träet är impregnerat så att buren klarar att stå emot väder och vind under en längre tid.

Se till att buren passar behoven

Utomhusburen ska passa just ditt husdjur och hans eller hennes unika behov. För att uppnå det gäller det att fundera igenom hur stor buren ska vara. Det beror förstås på hur mycket djuret rör sig och vilket energibehov som djuret har. Köp gärna en ordentligt tilltagen bur så att djuret har möjlighet att röra sig fritt och springa omkring. Kom ihåg att buren ska vara djurets hem och anpassa buren där efter.

Köp rätt inredningen

Det finns många olika typer av inredning som du kan köpa till din utomhusbur. Till exempel kan du köpa inredningen som gör att ditt djur får möjlighet att både sova, leka, äta, gå på toaletten och gräva. Ditt djur ska också ha möjlighet att välja om det vill befinna sig i solljuset eller i skuggan. Genom att inreda buren på ett genomtänkt sätt så skapar du de bästa möjliga förutsättningarna för att ditt husdjur ska trivas. Kom också ihåg att rengöra buren med jämna mellanrum, det ökar också trivseln för djuret.