Tips till dig som ska köpa torktumlare

Ska du köpa en ny torktumlare? Kanske har din gamla gått sönder eller så har du inte haft någon sedan tidigare. Oavsett vilket så kan du ha nytta av några goda råd på vägen. I den här texten ska vi ta upp några bra tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet när man funderar över vilken torktumlare man ska köpa.

Hur stor torktumlare behöver du?

För det första är det bra att fundera över hur stor torktumlare du behöver. Är ni en stor familj med många barn eller tonåringar? Då är det kanske klokt att satsa på en lite större modell som klarar av att torka mer tvätt på en gång, än vad en mindre gör. Är du själv i hushållet kanske en av de mindre modellerna duger gott. Du bör också fundera över var du ska ställa din torktumlare och säkerställa att den kommer att rymmas där du har tänkt. Så kolla upp måtten på torktumlaren innan du väljer modell. Och kom ihåg att det kan vara ett alternativ att ställa torktumlaren exempelvis ovanpå tvättmaskin, det är en inte helt ovanlig lösning för att spara in på utrymme i trånga boenden och tvättstugor.

Vilka funktioner behöver du?

För det andra är det värt att fundera en stund på vilka funktioner du behöver. Olika torktumlare är olika välutrustade, och väljer du en lite mer kostsam modell får du ofta fler funktioner. Exempelvis ångfunktion och värmepump kan vara sådant som är bra att kolla upp om det är något du behöver. En annan intressant aspekt är energiklassningen. Den visar hur mycket ström torktumlaren drar. Om ni är en stor familj som ofta kör torktumlaren så kommer ni spara en hel del pengar på att välja en modell som drar lite mindre ström. Så undersök detta innan du bestämmer dig.