Tips för ett mer ekonomiskt leverne

För att minimera de kostnader som betalas på månadsbasis letar många efter sätt att gör detta som är både lätt att genomföra och effektivt för plånboken. Månadskostnaderna står för en stor del av de utgifter vi svenskar har, kan man minska dessa fastna kostnader kommer man en bra bit mot att leva mer kostnadseffektivt. Nedan listas några knep för att spara pengar som du kan prova utan för mycket krångel men som kan ha en potential att spara betydande summor över tid.

Kostnader för barnens aktiviteter

Vi betalar mycket pengar för våra barn och deras aktiviteter, men här finns en hel del pengar att spara. Höga kostnader för barnens aktiviteter och sporter växer lätt och blir ur kontroll om du inte håller dem i schack. För att minimera dessa kostnader, titta på de verkliga utgifterna för någon sport eller aktivitet innan du låter dina barn registrera sig. Undersök också om det finns möjligheter att minska kostnader genom att alla dina barn är registrerade på samma aktivitet, ofta finns då grupprabatter att tillgå för alla dina barn så totalkostnaden blir lägre.

Odla hemma

Att odla i trädgården är en fantastisk hobby som också kan leda till godare och sundare mat till lägre kostnader om det görs rätt. Fokusera på att odla grönsaker, de är lätta att odla. Försök också att producera rikligt med frukt, såsom tomater, och lär dig hur man kan och lagra överskottet. Att öppna upp en burk med tomater på vintern som du själv odlade på sommaren och konserverade på hösten är en fantastisk upplevelse – och det kan verkligen hjälpa till att minska matkostnaderna.

Rätt abonnemang

Se även till att kolla igenom ditt mobilabonnemang, du kan spara pengar genom att byta till ett abonnemang som passar dina behov. Comper låter dig jämföra olika abonnemang med eller utan telefon, så du kan spara pengar.