Studenten närmar sig

Om du är en av de lyckliga gymnasieeleverna  som snart är färdig med att läsa eller är en förälder som ska ordna studentfest så har du säkert en en massa att tänka på i dessa tider. Inte nog med att de sista tentorna ska överstås så är det också en massa praktiska saker att tänka på i samband med att bli student, som att ordna transportmedel, köpa studentmössa och vilka tårtor det ska bjudas på. Det kan lätt bli dyrt men om man startar planeringen i tid så går det att spara pengar.

Tips för en billigare student, tänk gör-det-själv och köp begagnat:

 

  • Behöver balklänningen vara helt ny? Kanske kan du hitta en fin balklänning i en second-handaffär om du börjar leta i tid.
  • Fråga släktingar om hjälp med maten till mottagningen. Kanske finns det en snäll moster som ställer upp och bakar några tårtor eller svänger ihop en pastasallad. Det är ganska stor prisskillnad på att beställa färdiga kuvert jämfört med att ordna maten själv.
  • Priset på studentmössor varierar en hel del. Tänk efter hur mycket det betyder för dig att ha en fin studentmössa. Beroende på om du vill ha broderad skrift, guldränder eller ett speciellt material studentmössan är tillverkad av kan mössan kosta allt från 300 kronor till närmare 2000 kronor.
  • Många studenter vill bli fotograferade. Tänk efter om du känner någon som är bra på att ta bilder så har du sparat en dyr fotograf!
  • Det har blivit vanligt att använda sig av en make-up artist men det går att spara många pengar om du sminkar dig själv.

 

Det viktigaste är att ha kul på den stora dagen och med lite planering behöver det inte bli så dyrt och pengarna man sparar kan användas till något roligare, kanske en utlandssemester?