Spara värdefull tid med rätt hushållsapparater

Vi i västvärlden har vant oss till att få hjälp i hushållet av diverse hushållsapparater. Den fantastiska, men dessvärre numera avlidna professorn Hans Rossling, brukade tala om att om man verkligen vill få i gång i utveckling, växt och jämlikhet i världens fattiga områden, skal man ge dem tvättmaskiner. Detta eftersom denna uppfinning frigjort tid historiskt (framförallt för kvinnor) och därför satt igång i utveckling. Man kan använda tiden mera produktivt än med att tvätta kläder. På samma sätt är det även med många andra hushållsapparater i våra skandinaviska hem. Vi frigör tid till mera önskvärda aktiviteter än väntetider i matlagning, rengöring, underhåll och liknande.

Diskmaskinen sparar både tid och miljö

En hushållsmaskin som inte alla svenska hushåll har ännu är diskmaskin. Framförallt inte dem som bor i hyrda lägenheter. Dock kan denna fantastiska uppfinning inte bara spara värdefull tid. Dessutom är den rent faktisk bra för miljön, vilket är ganska ovanligt när det gäller apparater som hjälper till i vardagen. Anledningen till att moderna diskmaskiner rent faktisk är bra för miljön, är att det är mycket mera energieffektivt att diska med dem, jämfört med att diska för hand. Det går helt enkelt åt mycket mera vatten, och enligt energimyndigheten går det åt 3 till 4 gånger mera vatten vid handdisk jämfört med maskindisk.

Att ta bort väntetider i matlagningen

Matlagningen och därmed köket, är det område där flest olika typer av hushållsapparater som regel hopar sig. Matberedare, köksassistenter och stavmixers är med till att förkorta tiden det tar att förbereda maten. Microvägsugnen och vattenkokare däremot, är ännu mera effektiva när det handlar om att frigöra onödigt slösad tid. De minskar nämligen väntetiden för uppvärmning av mat, vilket är ren vunnen tid som kan användas till mera produktivitet, kreativitet eller varför inte avkoppling. Ett annat ofta översett område där man kan minska väntetid, är moderna funktioner på tvättmaskiner och torktumlare. En del av de nya maskinerna kan nämligen styras från distans via internet, och på så sätt kan man styra tvätten till att köra när man är på jobbet.