Spara pengar genom att sy dina egna kläder

Det finns en rad olika sätt att spara pengar på. Du kan låna böcker på biblioteket, samla dina lån, cykla istället för att ta bilen med mera. I den här artikeln ska vi titta lite närmare på hur du kan spara pengar genom att dra in på kostnaderna för dina klädinköp. Det kan du göra genom att handla på second hand och genom att sticka, virka med garn eller sy dina egna kläder.

Att sy sina egna kläder med garn

Att sticka, virka eller sy sina egna kläder är ett utmärkt sätt att spara pengar på. Dessutom får du kläderna precis som du vill ha dem – i rätt färger, mönster och storlek. Du kan också vara säker på att du inte bär kläder som är framställda med orättvisa löner eller på ett sätt som förstör miljön. Det finns alltså många fördelar med att tillverka sina egna kläder! Du kan köpa garn till dina projekt här.

Hur går jag tillväga?

För det första behöver du såklart lära dig att sy, sticka eller virka med garn. Ska du sy behöver du en symaskin. Ska du sticka eller virka räcker det med sticknålar eller virknålar. Att lära sig tekniken kan kräva lite tålamod och träning. Det bästa är om du känner någon som är duktig på att sy kläder eller virka med garn – då kan du ta hjälp av honom eller henne. Då kan du också få tips om vilka kläder som är lämpliga att börja med och vilket typ av garn som lämpar sig för olika typer av kläder.

 

Kom ihåg att träning ger färdighet och ge inte upp även om dina första projekt inte blir så lyckade som du hade hoppats på. Om du fortsätter kommer du säkert så småningom kunna tillverka kläder som du vill bära till vardags. Tänk så mycket pengar du kommer spara på det!