Skicka kunder på semester med rätt däck

Nu är vi där. Det är säsong för självkörning. Det är nu som du som professionell måste gå på jobbet och ge råd till kunderna så att bilen inte står i vägen för en bra semester. Det första steget är ett prat om däcktyper. Det spelar ingen roll alls. Ofta finns det mer fokus på allt som behövs i bilen, såsom bagage, kläder, mat och underhållning på baksätet.

Din uppgift är att övertyga dem om att bilens däck är minst lika viktiga – oavsett om de passerar Europa för att nå snötäckta alper eller soliga stränder.

Är det semester med sommar- eller vinterdäck?

Det ger lite själv att en skidsemester naturligtvis kräver vinterdäck på bilen. Men det är inte alla som kommer ihåg att få dem på före avgång. Påminn kunderna om det under året så att de inte lämnar utan att behöva spendera mycket pengar på en utländsk verkstad. Pengarna måste givetvis spenderas med dig.

Till exempel, gör det till en rutin att prenumerera semesterplaner med kunder när de är ute efter de vanliga servicekontrollerna och däckförändringarna. Du kan enkelt boka en tid för att ändra däcken lite i framtiden. Det är säkra pengar i lådan för dig och bra semesterplanering för kunderna.

Vinterdäck är inte bara nödvändigt för semestrar till snötäckta områden i Sverige och Norge. Även söderut kan du möta snötäckta toppar och vägar. Till exempel kan det bli snö i Italien i maj. Gör dina kunder medvetna om det så att de kommer ihåg att kontrollera väderförhållandena för både destinationen och rutten där i god tid.

Nya däck före långa resor

Det kan också vara en bra idé att byta till nya däck i allmänhet innan en lång självkörningsferie. Som du säkert vet, rekommenderar FDM ett djup på minst tre millimeter när du pratar däckmönster.

Är de gamla däcken precis vid gränsen? Då är det inte nödvändigt att ta chansen ner Europa med långa avstånd, höga hastigheter på tyska motorvägar eller vassa svängar i södra byar.

Erbjud dina kunder en åktur på din professionella däckmaskin så att de är välutrustade för den långa enheten.

En bra och grundlig semesterkontroll

När det finns kontroll över vilka däck dina kunder på semester med, är det självklart också att få en riktig semesterkontroll av bilen:

Har alla hjul rätt däcktryck?

Innan bilen åker på flera tusen kilometer är det en bra idé att inte bara kontrollera däckmönstret, men naturligtvis också däcktrycket. Många bilägare är inte medvetna om vikten av korrekt däcktryck. Därför bör du som professionell rekommendera och påminna dem.

Vad sägs om bromsarna?

Bromsarna måste givetvis vara i ordning. Finns det tillräckligt med bromsvätska på bilen när görs den senaste kontrollen? Kontrollera även bränslevätskans vatteninnehåll.

Visa din expertis

Men när du har dina kunder för ett bra samtal om däck och allmänna semestercheckar av bilen, visa din expertis. Är de resande var man ska uppmärksamma miljözoner? Mer än 70 tyska städer har infört särskilda krav för att skydda miljön i stadens centrum. Leverera de nödvändiga varumärkena om du kan – eller hänvisa till andra.

Dela dina kunskaper och skicka kunderna bra på vägen.