Satsa på snygga bordsben

Ett bord, det består ju oftast av en bordsskiva och bordsben. Om du har ett matbord hemma, som du vill fräscha upp, så kan du satsa på att köpa nya ben till bord. Eller så kan du satsa på att skapa ett helt nytt bord, med snygga bordsben. Det enklaste sättet att göra det på, det är att du vänder dig till plank-bord.se. Hos dem kan du nämligen skapa ett snyggt plankbord och då välja ben till bordet efter vad du känner passar dig.

Ett plankbord är inte fel att ha som matbord, men det går även att ha det som soffbord, avlastningsbord och så vidare. Allt handlar om hur stort bord du väljer att skapa. Hos plank-bord.se finns det en mängd snygga underreden och bordsben som du kan kombinera med plankor.

Ha rätt höjd på matbordet

För att det ska vara bekvämt att sitta och äta vid ett matbord, så är det ju viktigt att det har rätt höjd samt att stolarna är anpassade efter bordets höjd. I möbelaffärer idag är det oftast en standardhöjd som erbjuds. Matborden brukar då ha en höjd på 73 till 77 cm. De stolar som säljs på samma sätt är då anpassade efter denna höjd.

Om du redan har standarstolar hemma och ska skapa ett eget matbord, med egna bordsben, så är det bra att ha koll på dessa mått.

Hur ska ben till matbord sitta?

Ben till matbord, de bör sitta placerade på ett bra sätt under bordsskivan. Det man vill undvika är att få dessa ben, så att de är i vägen då man sitter vid bordet eller att de är i vägen för stolarna. Om du köper ben till bord hos plank-bord.se så har de en höjd på 74 cm. Det för att du ska få den bästa sittkomforten. Så varför inte skapa ett snyggt plankbord hos dem?