Så väljer du rätt yogabyxor

Att utöva yoga har blivit oerhört populärt de senaste åren. Nu är det i princip en lika vanlig träningsform som vanlig gympa eller styrketräning. Det finns många olika typer av yoga och beroende på hur din träning ser ut så gäller det att välja rätt träningskläder. I den här texten kommer vi att fördjupa oss i vad yogabyxor är för något och hur man väljer rätt yogabyxor för de behov man har. Hitta yogabyxor här.

Vad är en yogabyxa?

En yogabyxa kännetecknas vanligtvis av den höga midjan, som gör det smidigt och lätt att röra på sig. Risken med vanliga träningstights är att de glider ner. Dessutom hjälper yogatightsen till att hålla magen på plats vilket gör det enklare att utöva olika typer av andningsövningar. Tro inte att du kan använda dina vanliga träningskläder när det kommer till yoga. Även om yoga inte alltid är lika intensivt som annan träning så är kläderna inte desto mindre viktiga.

Hur hittar jag rätt yogabyxor för mig?

Yogatights finns i olika utformningar när det gäller längd. På vintern kan det vara skönt med hellånga tights medan många på sommaren föredrar kortare leggings. Det finns även yogabyxor som går att snöra vid fotlederna, vilket gör att man kan välja hur högt upp de ska sitta. En annan möjlighet är yogashorts för den som lätt blir varm och svettas mycket. Den mer fysiska yogan kan med fördel utövas i mer åtsittande yogaleggings där sömmarna i bästa fall inte känns alls.

Yogabyxor finns både i en vid variant och som tights. Det är viktigt att känna sig bekväm i sina byxor och att man känner att man kan röra sig fritt mellan olika positioner. Det finns yogabyxor med midjeband som går att rulla ner vilket gör det enkelt att justera det som önskas. Kom ihåg att välja ett material som andas och att passformen ska vara perfekt för dig. Bomull brukar vara att föredra framför nylon, eftersom det andas mer och håller längre. Ju mer intensiv yoga du utöver desto viktigare är det med riktigt högkvalitativa yogabyxor

Prova dig fram

Prova gärna några olika varianter av yogabyxor för att komma fram till vilka som passar just dig bäst. Det kan också vara bra att läsa tester på nätet där man kan lära sig mer om hur de olika modellerna skiljer sig åt. Prata också med dina träningskompisar och hör om de har några bra tips på yogabyxor som de har testat och gillar. Men i första hand handlar det självklart om vilken typ av träning du ska utföra och vilka behov just du har.