Så tar du hand om din hud

Att ta hand om sin hud kan vara en utmaning. I den här artikeln tipsar vi om hur du kan motverka för tidigt åldrande och få en fräsch och fin hud. Hur huden mår beror på en rad olika faktorer, såsom arv, hälsa, kost och ålder.

Det finns även andra livsstilsfaktorer som spelar in. Somliga säger att huden speglar kroppens insida, eftersom den så tydligt visar hur vi mår. Men vad händer egentligen när vi blir äldre med huden? Och hur kan vi påverka vår hud?

Hudvård för olika hudtyper

Det finns fyra olika typer av hud: normal hy, fet hy, torr hy och blandhy. Dessutom kan vi drabbas av extra känslig hud under perioder i livet. Oavsett vilken hudtyp du har så är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Redan i 30-årsåldern börjar huden förlora sin spänst och fasthet. Du kan känna det när du tar på din hud och du kan se det – inte minst i ansiktet. Ju äldre du blir desto tydligare blir det.

Vi kan inte stoppa den biologiska åldringsprocessen men vi kan påverka huden på ett positivt sätt med hjälp av exempelvis antioxidanter. Hos Biozen hittar du massor av bra produkter som kan hjälpa dig att hand om din hud.

Din hud påverkar ditt självförtroende

Att ta hand om sin hud är inte bara viktigt av medicinska skäl. Hur din hud ser ut påverkar ditt utseende och därmed ditt självförtroende och ditt psykiska mående. Ditt självförtroende påverkar hur det går i arbetslivet och i vardagslivet med familjen. Därför kan det få större konsekvenser än vad du kanske anar att ta hand om sin hud på ett bra sätt.

Med våra tips hoppas vi att du kommer att få en nystart när det gäller att vårda din hud. Med ett nytt självförtroende kan du skapa underverk både på jobbet och hemma.