Rent på terrassen

Snart kommer våren med sol, värme och massor av härlig tid utomhus. De flesta av oss njuter av att ta fram grillen och börja kunna äta ute under det varma halvåret. Vare sig det är på balkongen, terassen eller i den allmäna parken så njuter vi av att komma ut efter en lång mörk vinter. Men för att vi ska kunna njuta av vädret är det också viktigt att vi befinner oss i en ren och trevlig miljö. Om det är smutsigt och skräpigt runt omkring oss, kan det vara svårt att koppla av ordentligt och njuta av stunden. För att kunna njuta av utomhusluncher och varma sommarkvällar till fullo är det viktigt att hålla terrassen eller uteområdet rent.

 

Så får du rena stenplattor

Har du terrass med plattor känner du helt säkert till problemet med alger, ogräs och fläckar på plattorna. En ordentlig rengöring kan göra underverk så att plattorna blir sig själva igen. Du kan antingen göra rent plattorna genom att högtrycksspola eller borsta. Det mest miljövänliga sättet att rengöra dina plattor är med vatten och en borste. Vill du försöka undvika ogräs mellan plattorna, kan du välja att använda ogräshämmande sand som hindrar ogräset i att växa.

 

Slipp fimpar mellan plattorna

Om du röker eller ofta får besök av rökare på terrassen så vet du nog hur irriterande det är med cigarettfimpar mellan plattorna. Vill du undvika det här, är den bästa lösningen att alltid ha en askkopp till hands. En askkopp på bordet ser oftast inte så trevligt ut och om det blåser riskerar både aska och fimparna att blåsa ur askkoppen. En väggmonterad askkopp är diskret och håller uteplatsen ren. Hitta tillbehör här. Askkoppen har en inbyggd behållare som fimparna samlas i och som håller dem torra och gör det lättare att tömma askkoppen när den blivit full.