Rädda fötterna med iläggssulor

Tycker du att det är svårt att hitta passande skor som stödjer foten och sitter bekvämt? För dig som dessutom har något problem med fötterna, som hälsporre eller plattfot, kan det vara rena mardrömmen att handla skor. Om du lider av fotbesvär men är trött på att enbart gå omkring i gymnastikskor kan du prova ergonomiska iläggssulor.

Align footwear erbjuder högkvalitativa iläggssulor som kan användas i alla sorters skor. De är utformade med en patenterad teknik som korrigerar fotens position och stödjer kroppens hållning. Sulorna är inte bara stötdämpande, utan hjälper även till att stödja och justera fotens position samt aktivera de muskler som behöver stärkas. De motverkar även överbelastning på andra delar av kroppen.

Vanliga fotproblem

Det finns flera typer av fotbesvär som kan orsaka smärta och trötthet i fötterna, benen, ryggen och nacken. Till de vanligaste problemen hör:

  • Hälsporre

Detta ger upphov till smärta i senfästet som sitter under hälen på grund av överbelastning. Orsaken till hälsporre är ofta att man motionerar eller springer mer än man är van vid eller använder dåliga skor. Besvären kan lindras med att stretcha och gör olika övningar samt använda sulor med stötdämpning

  • Nedsjunkna fotvalv

Detta besvär beror vanligtvis på slitage eller skador i fotvalvet. Det kännetecknas av att framdelen av foten sjunker ihop vilket kan skapa ett tryck och kraftig smärta i fötterna. Problemet kan lindras med olika övningar, iläggssulor, ortopediska skor eller operation.

  • Knäskador

Dåliga skor som inte stödjer fötterna kan orsaka knäskador. Hopparknä är en vanlig åkomma som innebär att knäskålssenan har överbelastats, vilket leder till en smärtsam inflammation i knät.

  • Snedställda fötter

Detta innebär att fötterna roterar inåt eller utåt. Dessa besvär är vanligtvis medfödda och kan leda till smärta i olika delar av benen. Om man har felställningar i fötterna är det viktigt att använda skor eller sulor som ger stöd och rättar till fotens position.