Plexiglas är bra till mycket

Plexiglas, även känt som akrylglas eller polymetylmetakrylat (PMMA), är ett utmärkt material för hemmabruk med många möjligheter. Det fungerar både inomhus och utomhus och kan användas som ett transparent alternativ till glas i olika tillämpningar. Det passar även utmärkt i möbler och inredningsdetaljer som bordsskivor, hyllor, lampor och sänggavlar. Tack vare att det har transparenta egenskaper så kan du få en estetik som är både stilren och modern.

Plexiglas fungerar som en utmärkt ersättning för vanligt glas. Det är lättare i vikt och har en betydligt högre stöttålighet. Dessutom är det motståndskraftigt mot UV-strålning. Om du väljer en klar variant av plexiglas kommer det inte att gulna över tiden. Vid val av färgat plexiglas bibehåller färgen sin kvalitet under lång tid.

Plexiglas går att bearbeta på flera sätt

En betydande fördel med plexiglas är dess mångsidighet. Det kan bearbetas på olika sätt, inklusive genom lätt uppvärmning. Det går att såga, borra, gänga och fräsa i det. Materialet kan också formböjas. Dock är det viktigt att använda rätt verktyg och teknik för att undvika att plexiglasen går sönder under bearbetningen.

Plexiglas eller akryl?

När vi nämner plexiglas, refererar vi faktiskt till ett varumärke, men det har kommit att bli en generisk term för akrylplast eller plastskivor. Det finns många fördelar med att använda akrylplast eller plexiglas, med olika egenskaper och utföranden. De kännetecknas av hög transparens och optisk klarhet. Vissa varianter av akrylplast har till och med ljusledande egenskaper, vilket passar perfekt för skyltar och belysningstillämpningar.

Plexiglas är dessutom ett mångsidigt material som är lättbearbetad. Det har en stark stöttålighet och erbjuder skydd mot UV-strålning.

Hitta passande plexiglas för dig

Du som är ute efter att hitta bra plexiglas till bra pris, du kan hitta ett brett utbud av detta hos e-plast.se. Hos dem finns det plexiglas i olika storlekar så väl som i flera olika tjocklekar.