Planera din trädgård – hyra minigrävare är smart

Att anlägga en helt ny trädgård, det kan kräva en del planering. Börja med att fundera på vad du ska använda din trädgård till samt hur mycket trädgårdsarbete du vill ägna dig åt i framtiden. Om du behöver gräva något, så kan det vara idé att hyra minigrävare. Du kan då även passa på att dränera huset om det finns behov av det.

När du planerar din trädgård, fundera även på hur mycket du ska göra själv eller om du ska ta in en trädgårdsanläggare som gör allt. Hur stora ytor vill du använda dig av och ska dessa vara för olika saker? Kanske en del av trädgården ska bli din gröna oas, medan en annan är en bra yta för barnen att leka på.

Hur mycket trädgårdsarbete vill du göra?

När du planerar din trädgård så är det bra att redan före fundera på hur mycket tid du vill lägga på trädgårdsarbete. Om du vill lägga ner så lite tid som möjligt, så ska du se till att ha mindre gräsmatta och mer stenläggning eller singel med mera. Samt minimera antalet rabatter. Men är det så att du älskar att påta i trädgården och greja med den, ja då kan du gå all in med stora gräsmattor, många rabatter, träd och buskar.

Passa på att dränera huset

Om du ska hyra minigrävare för att gräva till din trädgård, så kan det vara smart att samtidigt dränera huset. Särskilt om du har problem med fukt. En dränering kan även vara nödvändig om du tänkt göra en stenläggning runt ditt hus. Det finns idag flera dräneringsmetoder att välja på. Sedan kan du välja hur mycket du vill göra på egen hand eller om du föredrar att ta in ett företag som sysslar med markarbeten.

En bra metod då du ska dränera, det är att se till att ytterväggen förses med en kapillärbrytande isolering av cellplast. Du kan då återanvända de jordmassor du gräver upp och det ger även varmare ytterväggar i källaren.

Så fungerar ett dräneringsarbete

När en dränering ska göras, så kan det vara smart att hyra minigrävare, eftersom att du måste gräva runt huset. Efter att du har grävt, så ska du lägga ner en fiberduk. Detta för att täppa till dräneringen samt att det även är ett bra underlag för dräneringsrören. Dräneringsrören ska sedan läggas ner i rätt vinkel. Vattnet ska ledas ut från huset. Sedan är det täckning, som kan göras med jord, grus och makadam. Allra sist kan du satsa på att lägga marksten eller singelgrus som kan föra bort vatten samt förhindra att vattnet tränger in igen.

Med en minigrävare kan du göra olika arbeten

Det kan vara smart att hyra minigrävare för att göra en mängd olika arbeten med din trädgård eller med ditt hus. Du som är ute efter att hitta en bra minigrävare att hyra, du kan göra det via Renta. De erbjuder även större grävmaskiner om det är så att du har ett större grävprojekt.