Parasoll eller markis?

Om det är så att du har en altan eller en uteplats så vill du säkert ha ett bra och praktiskt solskydd där. Det som man brukar välja mellan, det är parasoll och markis. Båda finns att köpa hos Jemfix samt att de även båda har fördelar så väl som nackdelar.

För- och nackdelar med parasoll

En stor fördel med ett parasoll är just dess flexibilitet. Parasoller kan du ju flytta och ställa var du vill. Det är ju bra eftersom solen även den flyttar på sig under dagen. Det gör att du kan använda ditt parasoll på fler platser än bara altanen. Sedan är en annan fördel att de är billigare att köpa än markiser.

När det gäller parasollets nackdelar, så är det att eftersom du flyttar på det ibland, så kan det skada parasollet.

För- och nackdelar med markiser

Om du väljer en så kallad altanmarkis så får du ett riktigt bra solskydd under sommaren. En stor fördel med en markis är att den kan täcka stora delar av din altan. Du slipper att flytta på den och det gör att du inte heller skadar markisen. Det är mindre slitage på en markis samt att den har en längre livslängd. Om du väljer en med automatik så kan den dessutom dra upp sig upp och ner själv, efter hur vädret och vinden är.

En nackdel med markisen är just att det är en fast installation så du inte kan flytta på den. Även kostnaden kan ses som något negativt då den är dyrare än parasoll.

Ska du välja ett parasoll eller en markis?

Så, vilket alternativ ska du välja? Grejen är att det bestämmer du helt själv, för det finns inget generellt svar som passar alla. Du får helt enkelt fundera på båda alternativens för- och nackdelar samt även fundera på vad du har för behov samt så klart var du har för förutsättningar.