Har du ett barn som snart ska börja skolan?

Då har du säkert gjort dig en massa tankar om det. För att göra skolstarten så rolig och framförallt trygg som möjligt kan det vara en bra idé att involvera ditt barn i köp av ryggsäck, pennor, linjal, suddigummi och andra saker som behövs till skolan. Det är dock en del andra saker att tänka på innan du väljer skola som kanske så många inte tänker på. Det är bl.a innemiljön. Är den tillräckligt bra? Du har säkert läst historier i nyheterna om barn som går i skolor med dåligt inomhusklimat. I de värsta fallen har det varit mögel på skolan och mögelsanering har varit nödvändig för skolan att genomföra för att kunna fortsätta att bedriva undervisning. Till och med asbestsanering har i vissa tillfällen varit nödvändig att göra. Så kolla upp!

Andra viktiga saker att tänka på innan skolstart är att det kan vara en bra idé låta ditt barn leka med andra barn som ska börja i klassen. På så sätt blir inte skolstarten lika hård för ditt barn. Det är också bra att tala positivtom de andra barnen och föräldrarna i klassen för att ditt barn ska få en så positiv skolstart som möjligt.

För att ytterliggare underlätta skolstart kan man gå och besöka skolans lekplats och gå runt i området. Kanske gå och kika in lite i det kommande klassrummet? I vissa fall anordnar skolorna möten innan skolstart så att eleverna har möjlighet för att träffa deras kommande skollärare. Det kan kännas tryggt för barnet att veta vilka vuxna som är där för dem. Det kan vara en bra idé att alltid ligga ett steg före i tankarna om vad som kommer

Följer du dessa råd är du på god väg att ge ditt barn en bra och positiv skolstart.