Modern inredning med tavlor i tema

Gamla fotografier, gärna i svartvitt, med guld eller silverramar. Landskapsmålningar med tjocka träramar. Motivbilder i tunna ramar av plast. Och allt detta blandat huller om buller, på nästan alla tomma väggytor där det inte hänger hyllor eller står möbler. Ja så har det ofta sett ut i våra hem i tidigare generationer. Men om man önskar en mera modern och smakfull inredning så finns det många möjligheter idag. Tavlor och foton i våra hem, avspeglar ofta vår personlighet, och är en viktig del av heminredningen.

Tavlor med motiv i tema

Det ger en känsla av enhetlighet och genomtänkt stil, om man ser till att alla tavlor i ett rum, eller på en vägg, har motiv i ett tema. Det kan vara bilar, stadsbilder, porträttfoton eller varför inte olika djur. Och dessa bör då även vara i samma stilart eller från samma konstnär. Ett stort urval av tavlor i teman kan du finna via länken. Alla tavlor inom temat bör därutöver ha samma typ av ram, och gärna i samma storlek – eller i storlekar med rätta proportioner i förhållande till de övriga inom temat.  När du väljer tema, så får du också en möjlighet att uttrycka dig. Välj därför ett tema, som passar dina intressen, preferenser eller din personlighet.

Samma motiv uppdelat i flera tavlor

Ett annat sätt att skapa enhetlighet som bliver allt mera populärt, är grupptavlor. Det innebär att man har ett sätt tavlor, som tillsammans bildar ett motiv. Dvs. motivet är uppdelat över flera tavlor. Oljemålningar med klara och starka färger lämpar sig väldigt bra till detta. De små mellanrummen mellan tavlorna skapar luft i stora motiv, som annars kunder riskera att fylla för mycket i rummet. Egna foton tryckta på canvas fungerar också oftast bra i grupptavlor, om man kan få till det så att det passar. Om man skal få sitt foto på canvas, så skall bilden vara i så hög upplösning som möjligt, för ett bra resultat.