Loungemöbler gör terrassen till det nya vardagsrummet

När sommaren kommer är det dags att börja fundera på hur man kan piffa upp uterummen, precis på samma sätt som man när hösten kommer börjar fundera på hur man kan fixa upp innerummen.

Det finns en hel del man kan fixa när det gäller uterummen. Detta särskilt som svenskarna ofta är lite senfärdiga, av uppenbara skäl, med att ta sig an sina trädgårdar. Säsongen är trots allt väldigt kort. En sak som kan göra terrassen mycket mer intressant som plats är att placera ut loungemöbler där. Loungemöbler är mycket bekväma möbler som passar bra för den som vill koppla av och njuta av trevligt sällskap. Men hur ska man ta sig an detta projekt då?

Bygg om terrassen till ett vardagsrum utomhus

Ett första steg i förvandlingen av terrassen, eller hela trädgården, är att tänka till på vad det är man vill ha terrassen till? Är det en plats för måltider? En plats där man kopplar av i solstolarna eller en plats för lite mer socialt umgänge, som inte nödvändigtvis sker i samband med en måltid?

Svaren avgör hur man ska ta sig an projektet. En målbild kan vara att man tänker på ett vardagsrum. I svenska vardagsrum kombineras ofta en matsal med en uppsättning soffor och fåtöljer för mer avslappnat umgänge. Kanske det är en bra modell för en terrass också?

Planering är allt för framgångsrika projekt

Som vanligt när man ska genomföra projekt av olika typer så är det lätt att projektet blir alltför omfattande, i den bemärkelsen att det blir svårt att avsluta projektet för att det är så mycket att göra.

Det är därför viktigt att man redan från första början försöker avgränsa sig och bestämma att det är här man agerar, och det är här man inte agerar. Gör man det så blir projektet lättare att avsluta.