Låna pengar för att spara pengar     

För den som lever ett aktivt liv kan det vara svårt att hela tiden spara ihop pengar till alla de aktiviteter man planerar. Det är hela tiden en ny fest, en resa, en utbildning eller något annat man vill gå på, göra eller genomgå.

 

Ett bra sätt att finansiera sådana projekt är att ta snabba lån. Det tar bara någon minut så har man pengarna på kontot och kan gå vidare med den planerade aktiviteten.

 

Problemet med detta sätt att leva är att med tiden kommer privatekonomin att ta stryk. Du kommer att samla på dig en hel massa lån som alla kostar dig pengar och blir ett sänke i ditt liv.

 

Men hur ska du ta dig ur denna situation?

Samla dina privatlån i ett nytt lån

Nu är det så fint ordnat i en marknadsekonomi att du faktiskt kan låna pengar för att spara pengar.

 

Detta upplägg kallas för att man samlar sina lån. Detta innebär att man, antagligen tillsammans med en långivare, går igenom de skulder man dragit på sig och ser över hur mycket vart och ett av lånen kostar. Därefter lägger långivaren upp ett nytt, stort, lån som ersätter alla de tidigare lånen. Fördelen med detta är att de små lånen antagligen kostar ganska mycket mer per lånad krona jämfört med det större lånet.

 

Det som du framförallt sparar pengar på är att få bort alla de avgifterna som du har på de små lånen och istället ersätta dem med endast en avgift på det nya lånet. Bara här kan du säkert spara många tusenlappar varje månad. En annan fördel är att med ett större lån kanske du också kan få en lägre ränta.

 

Slutligen innebär det nya, stora, lånet att du nu kan få kontroll över din ekonomi och slipper hålla koll på alla de där små lånen.