Köp dig en ny skummadrass

Vill du sova gott om nätterna så gäller det att ha en bra madrass i din säng.

En skummadrass är ett suveränt val, och det finns flera olika modeller att välja på för att det ska finnas någon som passar just dig.

Latex

Latex skummadrasser är super bra då Latex är ett tåligt och elastiskt material. En madrass med Latex fördelar kroppsvikten jämnt över madrassen vilket ger dig ett personligt stöd. Fungerar för alla vikter, ock ju mer tyngd du lägger på madrassen desto mer trycker den tillbaka. De ställen på din kropp där du väger mest, kommer avlastas mest när du ligger på madrassen. Oftast är detta vid skuldrorna och höfterna, och detta platser kommer då få ett individuellt och personligt stöd anpassat just för dig.

Latex madrasser formas inte efter din kropps värme som en del madrasser gör. Det kan vara positivt för en del med sådana madrasser, men fördelen med en madrass som inte formar sig efter din kropp är att det är enklare att röra på sig. Formas madrassen av din kropps värme så blir det som en nedsjunken grop just där du ligger, vilket gör att det blir svårare att vända på sig.

Din vikt kan avgöra vilken madrass som är bäst för dig

När du väljer vilken typ av madrass du ska ha så ska du ha din vikt med i tanken när du kollar och provar olika madrasser.

Om du väger mer än 95 kg så är kanske en skummadrass inte det bästa valet för dig, då är nog en resårmadrass mer lämplig.

Men väger du under 95 kg så kan en skummadrass vara det absoluta bästa valet. Då passar fastheten perfekt för din tyngd.

Här kan du se ett stort utbud av skummadrasser. Det är enkelt att beställa online, och du får gratis hemleverans. Du får även prova madrassen hemma i 100 dagar, och är du inte nöjd får du returnera madrassen kostnadsfritt.