Jämför olika mattor innan du bestämmer dig

Vid köp av en ny matta är det första steget att få en bild över vad som finns tillgängligt att köpa och att jämföra olika mattor. Nedan får du en kort guide över saker att tänka när du går i tankar om att köpa en ny matta.

Mönster – viktigt vid val av matta

Mönster är förmodligen den aspekt som mest missas vid val av matta. Det borde det egentligen inte vara. Ett rum med en snygg blandning av olika mönster känns fräscht, snyggt och modernt. Ett enkelt sätt att uppnå detta är genom att använda den största möbeln i rummet för att sätta tonen i inredningen – detta är mattan.

Välj rätt design på mattan

Oavsett om du utformar ett rum utefter mattan eller adderar en matta till en befintlig inredning – kom ihåg att ett vågat tryck är riskabelt och något du oftast bör hålla dig borta från. En mer neutral matta smälter alltid lättare in i den befintliga inredningen.

Matcha med väggarna

Om dina väggar har en neutral eller enkel plan färg kan en enfärgad matta med en kant vara precis det du behöver. En matta med mycket mönster kan få rummet att se lite “galnare” ut – var försiktig med detta och planera noggrant. Som sagt – en matta har en stor inverkan på rummets känsla och utseende.

Gör jämförelser online

Att göra jämförelser mellan olika mattor är ett måste innan du handlar. Det är svårt att veta innan hur en matta kommer se ut i rummet. Det bästa sättet att förbereda sig är att titta på ett stort antal olika mattor och olika mönster och färger för att försöka få sig en uppfattning.

Hitta din matta hos Kilands Mattor

En bra plats att börja på för att jämföra mattor är hos Kilands – deras utbud ser du här: Kilands köpa mattor. Kilands har ett stort utbud av mattor i olika mönster och former. En bra och överskådlig hemsida där du i lugn och ro hemma kan fundera på hur mattan kommer att se ut i just ditt vardagsrum, sovrum eller kök.