Inspiration till badrummet

Det är en del man måste tänka på när man ska inreda att badrum. Två faktorer som har avgörande inflytande är storleken på badrummet och din budget. Den tredje faktorn är din smak. Dessa tre ska balanseras för att du i sista ände ska bli nöjd med resultatet.

På ett litet utrymme måste du ofta använda din kreativitet för att få ett bra resultat. I ett större badrum är det enklare att bara göra det som är ”vanligt”. Visst är det härligt att kunna använda de badrumsmöbler man vill när man ska designa sitt badrum. Ibland får man kompromissa med drömmarna pga budgeten eller badrummets storlek. Ett mellanstort badrum kan räddas om du tittat på duschkabin istället för badkar. Det ger plats att inreda badrummet på.

Detaljerna har stor betydelse

I ett litet badrum kan man ibland se sig blind på de begräsningar som utrymmet utgör. Leta efter inspiration till badrummet i tidningar och på nätet. En sökning på engelska ger ofta flera resultat. Håll färgerna på väggarna ljusa och använd mörka färger på de badrumsmöbler du får plats med. Om du väljer en small hylla på väggen kan du låta denna vara vit, och smälta samman med väggen. Väljer du istället en vägghylla med flera hyllor, kan du ge denna en snygg och markant färg som låter den vara blickfång på en vägg.

Om du ska ha en vacker matta i badrummet är helt och hålet ditt val, det finns skilda åsikter om detta. Oavsett vad du väljer så kom ihåg att mattan bidrar markant till intrycket av badrummet.

Du kan få mycket badrumsinspiration genom att hålla ögonen öppna. Det viktigaste är dock att du hittar din stil i all inspiration. Att välja bort kan vara mycket viktigare än att välja till något. Det är ditt val, din budget och badrummet har den storlek det har.