Hur du använder olika skäggprodukter?

Korrekt skäggvård är en viktig del av att odla ett starkt och friskt skägg, och en av de mest populära skäggvårdsprodukterna som används för att bekämpa nötande skägg är skäggolja. Typen av skäggolja du använder och hur den appliceras påverkar effektiviteten dramatiskt. Det finns olika varianter av skäggolja och skäggprodukter men rent generellt beskriver vi här hur du använder steg för steg olika skäggprodukter.

1. Börja med dusch.

Skägg produkter appliceras bäst efter en varm dusch. Värmen och ångan från duschen hjälper till att öppna dina porer och gör din hud och dina ansiktshår mer mottagliga för oljan. Känner du inte för att duscha? Blöt ansiktet och skägget i handfatet med varmt vatten.

2. Torka.

Vi vet alla att olja och vatten inte kan blandas. Efter duschen torkar du därför försiktigt både ansiktet och skägget med ett badlakan.

3. Pumpa in produkten i handen.

Pumpa skäggoljan in i handen. Mängden du använder beror på hur långt ditt ansiktshår är. För män utan tillväxt upp till två månader, börja med en liten pump.

4. Gnid in det.

Gnid ihop händerna för att fördela oljan jämnt. Massera försiktigt in oljan i skägget och se till att du når huden under. Täck allt från rot till spets.

5. Massera ansiktet.

Massera försiktigt in den återstående oljan i ansiktet. Japp, du läste rätt – i ditt ansikte. En korrekt skäggolja med vitamin E kommer också att göra underverk för din hud.

6. Använd överskottet.

Har du fortfarande lite olja på händerna? Applicera den på din manliga bröstbringa. Det som är bra för ditt skägg är också bra för ditt brösthår.

7. Borsta ut det.

Nu är det dags att få skägget i rätt form. Använd antingen en borste eller en kam, borsta ut och forma ditt skägg.

Gör ovanstående en gång på morgonen, innan du börjar din dag, och en gång på kvällen innan du lägger dig.