Hitta rätt lagerhanteringssystem

Ett lagerhanteringssystem är grundläggande för alla företag med lagerverksamhet och förvaringsbehov. Lagerhanteringssystemets uppgift är att ha ordning på vilka varor som finns i lagret och var de är placerade. Systemet är till för att skapa effektiv lagerhantering genom olika typer av automatiserade funktioner. Bland annat brukar systemen kunna vara när en vara håller på att ta slut. En del system kan till och med automatiskt beställa mer varor. Ett bra lagerhanteringssystem ska vara användarvänligt och enkelt att använda samtidigt som det erbjuder avancerad funktionalitet med smidig inleverans och utleverans. Även stödet för inventering är viktigt när det gäller lagerhanteringssystem.

Hur väljer man rätt lagerhanteringssystem?

För det första bör du göra noggranna efterforskningar innan du väljer lagerhanteringssystem. Det finns många olika på marknaden och de kan i vissa fall skilja sig åt avsevärt. Ta reda på så mycket som möjligt om de system som du överväger att köpa in. Undersök om systemet är användarvänligt, vad det kostar, om det är säkert, om det är manuellt eller automatiskt och i vilken grad i så fall och så vidare.

Det är viktigt att utgå från de behov man har. Det gäller att tänka på de unika behov som kan finnas i just ditt företag. Sikta inte i första hand in dig på det billigaste systemet. Vilka system du väljer påverkar dina anställdas arbete och produkternas säkerhet. Att välja fel system kan få allvarliga konsekvenser för ditt företag. Prioritera hellre kvalitet framför pris om du har möjlighet.

Ställ höga krav

Med ett modern och pålitligt lager kan du göra inventeringar med mobilen eller surfplattan. Det finns också funktioner för att bjuda in deltagare till inventeringarna. Med de bästa systemen kan du till och med genomföra inventeringen samtidigt som butiken är öppen, eftersom systemet kompenserar för försäljningen i realtid.

Många lagerhanteringssystem kan hantera flera separata lager i ett och samma system. På det sättet kan du koppla olika butiker eller webbutiker till olika lager. Ur ett bra lagersystem ska du också kunna plocka fram anpassade rapporter som ger dig en tydlig bild över transaktioner och värden. Det är bra om det både finns färdiga standardrapporter och möjligheter att skapa egna, anpassade rapporter. Läs mer om lagerhanteringssystem här.

Med ett riktigt bra lagerhanteringssystem som passar de behov som finns i ditt företag kommer ni att kunna skapa en effektivare och mer lönsam verksamhet. Gör ett noggrant val och läs på noga innan du väljer system, det tjänar du på i längden.