Hitta rätt duschblandare och takdusch

Hur hittar man rätt duschblandare och takdusch? Det finns massor av olika varianter att välja bland och det kan vara svårt att veta vilka modeller som passar i ens eget badrum. I den här artikeln kommer vi titta närmare på vad du behöver tänka på innan du köper en duschblandare eller takdusch. Så läs vidare, förhoppningsvis är beslutet enklare att ta efter att du har läst på. Du hittar takduschar här.

Olika alternativ

En stark trend när det gäller takduschar är de stora, breda takduscharna. Dessa är oerhört sköna att duscha med och dessutom ryms man upp till två personer under en sådan dusch, utan att man behöver stå och trängas. Tänk inte bara på priset när du köper takdusch, utan fundera på vilka behov du har och hur du skulle vilja att den perfekta duschen var.

Det finns många varianter när det gäller takduschar. Allt från riktigt exklusiva varianter som kostar en hel del, till enklare, billiga varianter för några få hundralappar. Generellt gäller att du får vad du betalar för. En lite mer kostsam takdusch ger oftast en behagligare upplevelse och dessutom brukar dessa takduschar hålla bättre än vad de billiga varianterna gör.

De lite mer kostsamma takduscharna brukar vara snyggare än de billigare varianterna. När det gäller själva upplevelsen så är det viktigaste hur duschhuvudet är utformat och hur strålarna strömmar. En bredare sil gör att duschen blir behagligare. En bredd på ca 15-22 cm brukar vara att föredra. De flesta varianter när det gäller takduschar kan monteras på en befintlig blandare, men det finns också paketlösningar där du får stativ, blandade och eventuellt en handdusch till ett och samma pris.

Kom ihåg att en takdusch vanligtvis förbrukar mer vatten än vad en handdusch gör. Känslan är härligare men det kostar med andra ord lite mer. Upp till 20% högre förbrukning bör du räkna med om du satsar på en takdusch..

Montering och tillbehör

Kom ihåg att kolla upp så att du har tillräcklig takhöjd för att kunna montera en takdusch. Många takduschar kommer med en så kallad teleskopfunktion så att den kan sänkas och höjas beroende på vem det är som duschar. Det är praktiskt om man är en stor familj som ska använda duschen. När det gäller tillbehör och finesser som är möjliga att köpa till så är massagestrålar och andra inställningar när det gäller strålarnas karaktär populära. Detta kan vara något för den riktiga livsnjutaren som vill skapa en spa-känsla i sitt badrum, och som verkligen njuter av en lång, varm dusch.