Har du flyttat in i en modern lägenhet?

Så härligt! Det finns dock flera olika saker att tänka på när du har gjort det. Om den har stora fönster kan man lätt glömma att det kan bli väldigt varmt om sommaren. Fundera på om du kanske borde skaffa dig effektiva mörkläggande hissgardiner för att hålla en del av ljuset och värmen ute. Är det en riktigt varm sommardag får du i värsta fall ligga med våta handdukar på dig eller ha en fläkt ståendes vid sidan av sängen.

Det finns både för- och nackdelar med att flytta in i en ny lägenhet. En av dem är att man sällan behöver renovera och byta ut saker. Åtminstone en del mindre än vid en äldre lägenhet. En nackdel kan vara att det ibland kan vara lite svårt att inreda moderna lägenheter om man har en förkärlek för äldre saker och antikviteter. Det kan vara en utmaning att få äldre saker att passa in i den moderna omgivningen. Så innan du går ut och köper en lägenhet kan du fråga dig själv vad du tycker är viktigast, om det är att inreda en gammal lägenhet med själ och charm eller att flytta in i en modern lägenhet med få saker som ska repareras och renoveras.

En annan fördel med att bo i en modern lägenhet är att det ofta finns hiss i byggnaden. Det är såklart en stor fördel om du har små barn och när du har varit ute och storhandlat och bär runt på tunga matpåsar.

Ofta är vitvarorna i en ny modern lägenhet i bra skick och du slipper byta ut dem när du flyttar in. En annan fördel är att uppvärmningen är mer effektiv vilket ofta betyder att du behöver använda färre pengar på att värma upp lägenheten.

Det är bara att fundera – vad är bäst? Nytt eller gammalt?