Guide till en trevlig cykelsemester

Mallorca bjuder på så mycket mer än bara utsökta sandstränder, gastronomi och sol. Det är också en väldigt eftertraktad cykelö. Cykelsemester är någonting som passar de flesta och det är en fantastisk upplevelse att komma ut på landsvägen och observera landskapet på ett helt nytt sätt. Du hinner mer än om du reser runt med bil, tåg eller buss.

 

Mysig och social cykeldestination

Välj Mallorca som cykeldestination om du letar efter små mysiga inkvarteringar och korta dagsetapper (på grund av boskap och öns storlek). Här är det också möjligt att svänga hålla en paus på den vackra landsbygden, svänga förbi en av alla stränder och inte minst njuta alla de små charmiga byarna. Önskar du socialt umgänge är chansen stor att du springer på andra cykelentusiaster. Till Mallorca kommer nämligen riktigt många cykelturister varje år.

Om du inte bara vill cykla utan även lägga tid på annat på resan, så passar Mallorca perfekt. Här finns gott om möjligheter att kombinera aktiviteter så att du t.ex. kan komma runt och se ön från sadeln och även njuta några dagar på någon av alla de fina sandstränderna runtom ön.

 

Ta med din egen mountainbike

Oavsett om du cyklar offroad på en MTB eller klämmer många mil per dag på din racercykel, så är det allra skönast att ta med sig sin egen cykel på resan. Den som du är van vid så att du slipper obehagligheter som skavsår. Är du sugen på en ny cykel så finns det t.ex. bra och billiga mountainbikes att införskaffa online innan avresa.

 

Ordning på utrustningen

När du ska på en aktiv semester så är det alltid lämpligt att kontrollera utrustningen innan avresan. Ska du på cykelsemester så spelar det faktiskt rätt roll vilken utrustning du packar ner. Samtidigt är det viktigt att du inte snålar in på just utrustningen, eftersom den betyder mycket för hela resans upplevelse. Ge cykeln en ordentlig service hos en auktoriserad återförsäljare, om cykeln håller så får du ut mer av din resa.