Gör snabblån till en bra affär

Att ta ett snabblån kan vara en riktigt bra affär… eller den värsta du gjort hittills. Här får du veta mer om snabblån, när det är en bra idé att söka om snabblån och när man helst ska avstå från den här typen av lån.

 

Kort om snabblån

Ett snabblån är ett privatlån som man ansöker om online. Per definition är den här typen av lån av begränsad karaktär, både när det gäller hur mycket pengar du kan låna och hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet.

Ett snabblån kräver inte heller någon säkerhet och därför är ansökningsprocessen mycket snabbare än hos ett konventionellt banklån. Normalt går det bra att söka mellan 500 – 50 000 kr beroende på vilken långivare du väljer. Tänk på att ju mer pengar du lånar desto längre blir återbetalningsperioden och dyrare blir också lånet.

Många har en felaktig uppfattning om att snabblån är till för att täcka fasta utgifter när kassan står tom och räkningarna börjar hopa sig. Kanske är det bara någon vecka kvar tills lönen betalas ut. Det här är en vanlig lånefälla. Precis som med ett vanligt lån ska du se snabblånet som en investering snarare än en nödlösning.

 

Låna till drömjobbet

Snabblån kan vara en smart lösning om du är i behov av lite extra cash, men låt ändamålet vara värt lånet. Har du erbjudits en jobbintervju i en annan stad, kanske t.o.m i ett annat land, men har inte råd att betala resan? Då kan ett snabblån vara lösningen. Med ett mindre lån kan du både täcka flyg och hotell utan att behöva pantsätta stereoanläggningen. Att använda snabblån till att förverkliga drömmar kan vara en mycket bra affär så länge du har råd med att betala tillbaka lånet.

 

Hitta bästa snabblånet… Snabbt!

Är det bråttom med att hitta ett snabblån till jobbresan? Att jämföra lån är ett viktigt steg mot att hitta rätt lån för dina behov, men det kan ta tid. Gå istället via en låneförmedlare. Ett bra exempel är Fair-laan.se. De är ledande inom branschen och det kostar inget att söka lån via deras internationella plattform. Allt du gör är att knappa in önskat lånebelopp så sköter Fair Lån resten åt dig, på bara någon minut.

 

Låna till renovering

Att renovera hemmet är en bra investering, oavsett vilken typ av lån du väljer. Är det mindre reparationer som ska göras eller byte av golv och/eller vitvaror kanske det räcker med ett snabblån istället för att utöka bolånet. Ett billigt snabblån som du kan betala tillbaka inom 30 – 90 dagar är en bra affär om du använder pengarna till just renovering.

 

Låna ej till löpande utgifter

I kategorin löpande utgifter ingår bland annat mat, hygien, hälsa och räkningar. Att ta ett lån för att täcka upp den här typen av kostnader är sällan ett bra val. Har du svårt att få vardagsekonomin att gå runt? Kanske är det dags att städa upp och skära ner bland utgifterna. En stabil ekonomi är en grundläggande förutsättning för att du ska kunna hantera extrautgifter i form av lånekostnader. Finns det inte ett öre över i slutet på månaden ska du nog vänta med att söka lån tills du har ett större ekonomiskt spelutrymme.

 

Låna ej till att betala av andra skulder

Har du gamla krediter som spökar? Skulder som ännu inte betalats av? Varje gång du missar att betala en räkning i tid påverkas din kreditvärdighet negativt. Därför ska du i första hand undvika att handla på kredit om du vet att det blir tufft att betala tillbaka krediten. Tar du dessutom ett nytt lån för att finansiera dina tidigare skulder gör du inget annat än att elda på ditt första misstag.

Det finns dock ett undantag. Har du dyra småkrediter som du förlorat kontrollen över kan det vara en smart idé att samla ihop alla i ett enda, billigare lån. Den här typen av lån kallas för finansieringslån och för att det ska löna sig bör räntan vara lägre. Som tur är finns det en stor chans att du hittar ett billigare snabblån som kan hjälpa dig att lösa ut gamla krediter.