Fysisk massage – massage malmö

Professionell kroppsmassage ger dig ett antal fördelar som du nog inte skulle vilja vara utan när du provat det. Visste du t.ex. att när du får massage så reagerar din kropp helt på cellnivån? Dessutom sjunker ditt blodtryck, din stressnivå sjunker – ja, välmående och balans letar sig till alla delar av både kropp och själ och du får en känsla av lugn och energi på samma gång. Många kan få en helt meditativ upplevelse under en massage och lämna kliniken med en känsla av pånyttfödelse – både psykiskt och fysiskt.

Utöver den sköna upplevelse en bra professionell massage kan ge så finns det även många fördelar både på kort och lång sikt. Du kan hjälpa dig själv att hålla igång alla dina kroppsfunktioner på ett hälsosamt och naturligt sätt om du gör massage till en regelbunden aktivitet. Vissa rekommenderar två massagebehandlingar i månaden för ”underhåll”.

Massage går in och påverkar och stimulerar blodcirkulationen, lymfsystemet – som är kroppens avfallssystem, nervsystemet, matsmältningsapparaten, ja dina flesta organ och hjälper till och med att hålla ben, leder, muskler, bindväv (fascia) och senor smidiga.

Så du ger faktiskt hela din kropp förutsättningar att sedan klara av motion och utföra de sporter du gillar. Du ger dig själv möjlighet att hålla dig fräsch, energisk och motiverad i vardagen.

Vilken typ av massage ska jag välja?

Som tur är finns det många typer av massage – det finns ett helt smörgåsbord av alternativ som är anpassade för alla typer av fysiska mindre problem, idrottsskador och även för kroniska skador.

Ibland vill man ju dessutom helt enkelt bara ha en stunds ren avkoppling och välbefinnande!

Med andra ord, ge sig själv lite tid och omsorg för att få mer kraft i vardagen!

Om du gör en Googlesökning utifrån dina specifika behov kan det finnas en myriad av söksvar och du får antingen låta din egen näsa guida dig och/eller följa de råd du fått av din läkare.

Väljer du sedan en specifik typ av massage är det också viktigt att vara medveten om de så kallade kontraindikationerna (vilket är benämningen på de kroppsliga tillstånd där du inte bör välja massage. Du kan läsa mer om dessa om du söker på Google.)

Professionella kliniker och salonger

För olika typer av massage finns det gott om kliniker och salonger. Om du går på en särskild typ av fysiologisk eller klinisk massage, som din läkare har rekommenderat dig, kan du ha fått reda på några kliniker i ditt närområde som du kan välja mellan. Exempelvis väljer du att söka på massage malmö.

När du sedan väljer behandlingsställe är det viktigt att du får en bra känsla för institutet och att de metoder som används där kan hjälpa till att lindra just ditt problem.

Eftersom massage är en fysisk aktivitet men samtidigt också kan vara en väldigt känslig upplevelse är det också viktigt att du känner dig väl mottagen av trevlig personal. Massage är ju en väldigt personlig service så när du släpper en annan människa så nära inpå blir personkemin viktig.