Fortsätt träningen på vintern

Du njuter av din löprunda på morgonen, innan vardagen börjar. Fast nu är vintern snart över oss och det känns inte riktigt lika kul längre. Känns det här igen, har vi ett litet tips till dig. Om du lägger löpskorna på hyllan vintern över, och istället skaffar dig en träningsmatta, är vi säkra på att vinterträningen håller.

Istället för att springa, kan du nämligen börja dagen med ett träningspass på mattan, hemma i sovrummet. På en träningsmatta kan du göra flera olika övningar, självklart för mage och rygg, men du kan även träna ben och armar.  Du kommer riktigt långt, bara genom att använda din egen kroppsvikt.

Övningar på träningsmattan.

  • Du kan jogga på stället, med höga benlyft.
  • Du kan göra situps. Ligg på ryggen med benen lite isär och händerna bakom nacken. Spänn magens muskler och rulla ihop så hakan når bröstet. Knip ihop och slappna av – upprepa.
  • Börja nu i samma ställning och lyft istället rumpan. Spänn dina muskler i både magen och ändan. Även här håller du ett tag innan du slappnar av.

Du har ett både stadigt och mjukt underlag till detta, när du använder dig av en bra träningsmatta. En helt annan upplevelse mot att göra det direkt på golvet. Det blir aldrig bra.

Är du van att träna på matta?

Om du är van att träna på en matta kan du prova att även skaffa dig ett träningsgummiband. Med en sådan har du allt du behöver för en riktigt bra start på dagen. Mitt i vintern.

Självklart är en träningsmatta även ideell för att sträcka ut, efter träningen. Du kan stretcha igenom hela kroppen, medan du ligger utsträckt på golvet. Kom ihåg att andas djupt. Avsluta det hela med att slappna av i hela kroppen, från stortån till hjässan. Sedan en skön morgondusch och det är dags att möta dagen.