För dig som bygger hus: hitta rätt hustillverkare

Hustillverkare – något det finns en uppsjö av av att välja mellan. Detta är såklart både på gott och ont. Konkurrensen mellan olika hustillverkare pressa självfallet ner priser men samtidigt kan det vara överväldigande att hitta rätt företag som ska bygga huset åt dig.

Det viktigt att ta reda så mycket som möjligt om alla hustillverkare för att kunna välja rätt. För det är ju massor att hålla reda på när man ska bygga hus.

Men oroa dig inte – nedan listar vi några saker att tänka på!

Besök olika hustillverkares hemsidor

Som nämnt tidigt i artikeln finns en massa olika hustillverkare i sverige – både stora och välkända och mindre lokala aktörer. Varje enskild hustillverkare har egna priser, husmodeller och så vidare.

En av de större och mest välkända hustillverkarna är Anebyhus hustillverkare – en hustillverkare med rötterna i de småländska skogarna med en gedigen bakgrund och erfarenhet inom allt som har med husbygge att göra.

Nästa steg – jämför material och byggmetoder

De olika hustillverkarna gör hus i olika material, trähus eller stenhus. Fundera på vilket material som passar just dig bäst – både ur design synpunkt men också ur hållbarhetssynpunkt.

Slutligen – totalentreprenad eller delad entreprenad?

Det sista du behöver titta på när du väljer hustillverkare är om de erbjuder olika typer av entreprenader.

I huvudsak finns två olika metoder: totalentreprenad eller delad entreprenad.

Om du väljer totalentreprenad får du betala en dyrare summa men får samtidigt nästan allt gjort av tillverkaren. Vid slutbesiktningen bör inga som helst fel hittas – om några sådana hittas är det enkelt att hänvisa till entreprenaden som står för kostnaden för att fixa felet.

En delad entreprenad innebär att du gör en del av bygget själv . Den stora fördelen är att du får ner kostnaden på detta vis men samtidigt blir du själv ansvarig i högre utsträckning och kan inte hänvisa till entreprenaden på samma sätt.