Flyttfirma helsingborg

Vi lever i en föränderlig tid.

Kanske minns du att dina föräldrar eller morföräldrar bodde i samma lägenhet i 40 år och måhända inte heller bytte jobb en enda gång under den tiden?

Så var det ofta och vi kan tycka att det låter underbart skönt och tryggt – eller så tycker vi att det verkar vara ett statiskt och tråkigt sätt att leva på.

I vår del av världen har livsförändringarna kommit slag i slag.

Vi byter jobb oftare, vi byter bostad mycket oftare och om vi ändå stannar på en och samma ort, säg en stad typ Helsingborg, så flyttar vi ändå ibland och byter bostad flera gånger.

Säg att vi börjar med att flytta hemifrån till ett studentboende.

Det är inte så dramatiskt, våra få ägodelar kan flyttas med föräldrarnas bil och en släpvagn. Föräldrar, släkt eller vänner hjälper till och det hela känns smidigt.

Du kompletteringsköper en liten soffa från ett varuhus och ropar dessutom in några roliga gamla prylar på en auktion för att inte din nya lilla 1:a med kokvrå helt ska se ut som klippt ur en IKEA-katalog.

Men sen fortsätter livet med att du efter ett år bestämmer dig för att dela en 3:a med de nya mysiga studievännerna, det blir en mer omfattande flytt och du förvånas redan här över alla nya saker du samlat på dig.

…men så blir det flyttdags igen!

Men lugnet varar inte länge för sedan dyker ju den där underbara ”rätte” upp och sitter plötsligt där, mitt emot dig, i högskolans matsal. Ni börjar snacka och ett halvår senare flyttar ni ihop i en ny lägenhet i utkanten av stan.

Så där rullar det på. Första barnet – flytt till radhuset som känns helt perfekt med liten gård och gräsmatta. Andra barnet – dags att gå till banken och voilà, eftersom ni båda har jobb och goda framtidsutsikter så blir det inga problem med lån så nu slår ni till på den där villan med bärbuskar och fruktträd och potatisland.

Det känns härligt med förändringarna även om ni märker att flyttlassen blir tyngre att dra för var gång det bär iväg.

-Nu får det räcka med flyttandet för en tid, pustar ni fram sedan ni burit in de sista kassarna.

Men sen…

Kanske lever ni nu lyckliga där i villan med potatislandet i hela ert långa liv eller så går det som det tyvärr kan göra ibland; den rosenröda kärleken förbyts till en mörkare färg och hemskillnaden blir ett faktum.

Då, när du funderar över hur du ska klara denna nya och mindre roliga bautaflytt ensam kommer tanken: nu är det banne mig dags för att låta en firma ta över det här hundgörat!

Du söker på Flyttfirma helsingborg och märker att det finns gott om alternativ.

Det finns olika prismodeller och det finns RUT-avdraget som gör kostnaden rimlig. Du hittar en firma som dessutom följer ”Bohag 2010” – dokumentet som flyttbranschen och Konsumentverket tagit fram tillsammans – där alla riktlinjer som flyttfirmor bör följa statuerats.

Saken är klar!