En karriär i resebranschen?

Funderar du på framtiden, på vad du ska bli? Det finns riktigt många möjligheter här och det handlar självklart om intresse. Vi ska titta lite närmare på resebranschen och vad det kan finnas för fördelar med att jobba i den branschen.

När du jobbar I resebranschen finns möjligheten att du själv kommer att resa en hel del och se nya destinationer. Om du vill kan livet i resväskan där du försöker få tag på drickbart kaffe innan flyget går bli regelrätt rutin.

Det finns förstås flera olika yrken inom resebranschen, du kan vara resefotograf, agent, skidinstruktör, reseskribent, guide eller event manager. Det finns flera möjligheter än man kanske tänker på.

Människor och Sociala medier

Jobbar du inom resebranschen, har du flera olika digitala kanaler att tillgå. SoMe later dig kommunicera med reseentusiaster I hela världen. Du kan ge dina följare en försmak på vad du kan erbjuda, genom att ta med dem på dina egna resor. Den här gemenskapen på sociala medier är en fantastisk möjlighet att ögna nya möjligheter i resesektorn. Du kan få kunskaper från andra experter och kanske få nya mål, som du aldrig tänkt på innan.

Att träffa nya människor är vad som gör resebranschen så spännande. Det är essensen av alla leenden och välkomnande ord. Som de flesta inom branschen skulle säga, att öppna sig för andra kulturer och levnadssätt, är en helt fantastisk upplevelse. De flesta människor älskar att dela med sig av sin rika kultur och berätta vad som gör just dem till ett särskilt folkslag.

En sådan upplevelse kan vara en ögonöppnare som berör ditt inre. Det gör dig tacksam för allt du har samtidigt som det lär dig värdet av kulturer. Varje plats du besöker har sina egna kulturella värderingar som kan vara fascinerande. Att lära sig vad människor i andra kulturer gör, hur de kommunicerar och vad de uppskattar och värdesätter.

Var börjar man?

Väljer du en karriär i den här branschen kommer du att kommunicera med andra människor, dela information, guida, hjälpa besökare och mycket, mycket mera. Om du har talang för detta, kommer det att hjälpa dig vidare i karriären. Att gå en guideutbildning kan vara första steget in i resebranschen. Om du sedan väljer att gå vidare den vägen eller kanske tar upp en mera journalistisk sida av livet i resevärlden, bloggar med text och bild, kan bara framtiden visa. Det beror på dig själv och vilka sidor av branschen som intresserar dig mest.

Resebranschen har flera olika grenar och guidejobb är inte bara en sak. Olika guider har olika kompentenser som passar just deras gren. En utbildad guide har flera vägar att välja emellan och världen är stor. Språk är en viktig del, men på inget vis det enda du behöver kunna. Med en bred grundutbildning har du fundamentet att gå vidare från. Oavsett om du går vidare till charterbolag, skidresebyråer, familjesafari, ungdomsresor eller något helt annat, så krävs det nätverk och kontakter. Även detta kan du få via en bra skola.