En babyvåg gör att du har koll på ditt barns vikt

När du får barn så kommer barnet att vägas direkt efter förlossningen. Sedan kommer du att få besöka BVC regelbundet för att se så att ditt barn växer som det ska. Hos dem så används det då oftast en babyvåg. Du kan även köpa hem en egen babyvåg om det är så att du själv vill hålla koll och väga ditt barn oftare.

De allra flesta barn har samma vikt och längdkurva, men inte alla. Kanske det är så att just ditt barn har lite svårt med att äta tillräckligt? Du kan kontrollera det genom att väga barnet före du ammar och sedan efter.

Ha bra koll på babyns vikt

En baby ska stadigt gå upp i vikt då den ammas. Dock kan det vara så att barnet av någon anledning inte går upp i vikt. Det kan bero på att barnet har fått en infektion som förkylning eller magsjuka, men det kan även bero på att barnet inte får i sig allt den behöver då den ammas. Om ditt barn står still eller minskar i vikt, så kommer du få bra hjälp av BVC. Dock kan det vara skönt att själv har bra koll hemma med hjälp av en babyvåg.

Det finns även de bebisar som går upp, lite för fort och lite för mycket. Även detta kan du ha koll på genom att regelbundet väga barnet.

Allra viktigaste är det att förstå orsaken bakom viktnedgång eller viktuppgång. Just att en bebis rasar mycket i vikt är inte bra och då gäller det att ha en bra kontakt med BVC eller övrig sjukvård.

Hitta en bra våg till din baby

Oavsett varför du vill väga din bebis, så är det smart att ha en babyvåg som är anpassad just för en liten människa. Du kan hitta många bra babyvågar hos Vågexperten.