Effektivisera städningen hemma

Hur städar man snabbare och lättare hemma? Många av oss tycker att det är alldeles för lång tid att städ. Det är få som njuter av att städa men många tycker det är skönt när det är gjort. Så hur gör man för att slippa lägga så mycket tid på städningen? I den här artikeln ska vi dela med oss av våra bästa tips för att effektivisera arbetet.

Köp en bra dammsugare

 

Tips nummer ett är att köpa en riktigt bra dammsugare. Välj en tystgående dammsugare med god sugförmåga. Då blir det både roligare och enklare att städa, och resultatet blir därefter. Om dammsugaren inte är bra kommer du dra dig för att städa, och ju längre du väntar desto jobbigare blir det. Så att ha en bra dammsugare hemma är en grundförutsättning för att kunna effektivisera städningen så att det går lättare och snabbare.

Automatisera?

 

Går det att automatisera någon del av städningen. Numera finns det både robotdammsugare och robotar som skurar. Dessa bör du se som ett komplement till din vanliga dammsugare. En robotdammsugare kan nämligen aldrig helt ersätta en vanlig dammsugare. Kom ihåg att den aldrig kan arbeta lika effektivt och strukturerat som en människa. Den har heller inga “ögon” så att den kan se var det behöver dammsugas lite extra. Och sist men inte minst, en robotdammsugare kan inte gå i trappor!

 

En annan form av “automatisering” är att anlita städhjälp. Men det kostar relativt mycket och risken är att resultatet ändå inte blir som du hade önskat. Det är svårt för någon som inte bor i hemmet att veta precis hur du vill ha det. Har du dessutom mycket saker som hamnat på fel plats så är det svårt för den som kommer hem till dig och hjälper dig att städa att veta var dessa saker hör hemma.