Bra tips för ditt hår

Att ta hand om ditt hår, det är ett måste för att det ska se bra ut och du ska känna dig fräsch. Du som vill ha bra tips för ditt hår, klicka här för blogginlägg om detta ämne. Även här ska vi ge dig ett par bra tips hur du kan vårda det på olika sätt.

Det kan löna sig för dig att satsa på ett visst antal hårprodukter att ha hemma och använda dig av. Inte bara schampo och balsam, utan även håroljor, kammar, hårband och så vidare.

Använd rätt kam och hårband

Ett bra tips för ditt hår är att du bör satsa på att ha rätt sorts kam och hårband. För att kamma vått eller fuktigt hår är en bredtandad kam det bästa alternativet. Det är skonsamt för håret och minimerar risken för att det går av. Använd rätt typ av hårband om du ofta sätter upp ditt hår. Undvik de med metalländar eller de som är för tajta. En klassisk scrunchie eller hårband i silke är bäst för att undvika slitage.

Solskydd för håret

Precis som du skyddar din hud med solskyddsmedel, behöver även ditt hår också det bra skydd mot UV-strålar. Använd hårprodukter med solskyddsfaktor, särskilt under sommarmånaderna. Det är också en bra idé att inkludera produkter som ger extra fukt och näring till håret under sommaren, som en återfuktande hårinpackning.

Föning av håret

Om du använder hårtork, se till att ditt hår är så torrt som möjligt med handduk eller lufttorkning innan du börjar föna. Det minskar slitaget på håret. Alternativt kan du använda hårprodukter med värmeskydd innan du använder värmeverktyg.

Fler bra tips för ditt hår

För dig som är ute efter att hitta fler bra tips på hur du kan ta hand om ditt hår, på olika sätt, se till att läsa den blogg som finns hos yuaiahaircare.