Bäddsoffan – mer än en smart lösning

Att ha en bäddsoffa i hemmet kan vara en god idé av många olika anledningar. Du kanske bor trångt och vill kunna fälla in din sovplats under dygnets vakna timmar. Kanske har du ofta gäster som stannar över natten, och därför snabbt vill kunna förvandla vardagsrummet till ett gästrum. Bäddsoffan är helt enkelt en riktigt smart funktionsmöbel – men den kan också vara mycket mer än så!

 

Välj en komfortabel bäddsoffa

 

Sedan bäddsoffan lanserades i början av 1900-talet har den ofta setts som ett lite mindre bekvämt substitut till en ordentlig säng. Tack och lov har mycket hänt på bäddsoffefronten under det dryga sekel som gått, och särskilt under de senaste årtiondena. Idag är det många som bor på begränsad yta och sover varje natt i en bäddsoffa – inte minst bland de som flyttar till sitt första egna boende. En god natts sömn är en förutsättning för att kunna klara av dagens utmaningar. Om du är en av dem som sover varje natt i en bäddsoffa är det därför extra viktigt att du väljer en som inte bara är fungerar som en praktisk och platsbesparande funktionsmöbel, utan även kan ge dig en behaglig sömnupplevelse natt efter natt. Välj gärna en modell med samma typ av pocketfjädrar som finns i vanliga sängar, istället för en med en enkel skummadrass. Det är också viktigt att du är bekväm med storleken på din bäddsoffa, så att du får ordentligt med utrymme att sträcka ut dig på under natten.

 

Bäddsoffor i snygg design

 

Även när det kommer till design har det skett mycket under de senaste tio åren. Du kan idag hitta riktigt snygga bäddsoffor som passar in i varje hem, oavsett om du föredrar minimalistisk design eller rustikare vintage. En bäddsoffa ska du precis som med övrig inredning i hemmet leva med varje dag, och det är därför viktigt att du väljer en som du trivs med även estetiskt.