Är du på jakt efter tofflor?

Även om våren närmar sig med stormsteg och det långsamt blir varmare ute kan man önska sig ett par nya tofflor. Vare sig du har tänkt dig att shoppa online eller i butik kan det vara en bra idé att fundera på vissa saker innan köpet, såsom vilket material du är intresserad av. Det är speciellt ett material som har flera fördelar än andra, nämligen ull.

 

Det finns många fördelar med ulltofflor:

-Dina fötter tycker om ull. Ull fungerar temperaturreglerande. Det betyder att på vintern håller ullen dina fötter varma och på sommaren låter ullen fötterna andas. Det går alltså bra att använda dem året runt.

-Risken att fötterna luktar illa minimeras. Ullfibrerna neutraliserar lukter ifrån kroppen. Ullfibrerna har nämligen antibakteriella egenskaper. Det så kallade lanolinet i ullen fungerar smuts- , lukt- och vätskeavvisande.

-Ull är ett naturligt material. Vem vill inte ha naturmaterial istället för konstgjorda material närmast kroppen?

-Ull är när det kommer till miljöhänsyn bättre att använda än t.ex bomull. Ull är dessutom flera  gånger starkare än bomull. Vissa menar så mycket som sju gånger starkare! Du känner säkert till så kallat  ”Foppatofflor” som är gjorda av plast. Plast är ett material som varken är speciellt bra för fötterna eller för miljön.

-De är lätta att hålla rena. Ull har självrenande egenskaper. Sätt ut dina ulltofflor en dag när det är fuktigt ute och de är fräschare dagen efter. Om du vill vara helt säker på att de är 100% rena stoppa in dem i frysen. Det tar död på evt. ohyra.

-Ull är ett hållbart material och är du försiktigt med dina ulltofflor kan de hålla i många år.

Det är ligger i tiden med mer naturliga material, så varför inte följa med tidens trend samtidigt som du är modemedveten?