Annorlunda sätt att använda sin jultröja på

Har du en jultröja du är lite trött på eller är budgeten lite skral upp till julen? Du kan använda eller till och med återanvända din jultröja på många olika sätt.

 

Gör-det-självprojekter:

-Har du en jultröja med till exempel snögubbemotiv kan du göra något kul och sy dit en extra näsa på den. Med hjälp av lite orange tyg och stoppning är det snabbt fixat.

-Om du har en tröja med julgransmotiv eller med renen Rudolf kan du sy dit extra kulor eller evt extra glitter. Ofta kan man köpa röda tygkulor i hobbybutiker.  Ta med barnen i projektet och dekorera tröjan med polkagrisstänger.  Det är garanterat populärt.

-Vill du imponera på julfesten? Köp en batteridriven julgranskedja och dekorera din tröja med, helst blinkande så får du verkligen uppmärksamhet. Kombinera jultröjan med en slips som spelar jullåtar så blir det verkligen en fest med julstämning!

-Om du har en gammal jultröja liggandes som du är trött på kan du alltid sy om den. En idé är att klippa av ärmarna. Voila – så kan din fyrbenta vän bära den. Perfekt när det är extra kallt ute. Vovven kommer tacka dig.

-Om du orkar och har tid kan du återanvända garnet i tröjan. Det är bara att sätta igång och repa upp tröjan. Är du väldigt kreativ kan du sticka en ny tröja av garnet.  Du kan också spara garnet och göra en matta utav det eller varför inte strumpor eller vantar?

 

Som du kan se är det inga problem om du har några vänner du inte har köpt julklappar till, det finns många avändningsmöjligheter för gamla jultröjor. Slit-och-slängmentaliteten är inte modern längre. Nu är cirkulärekonomi det nya ordet på allas läppar. Tänk återanvändning, tänk ekonomi – det är bara din fantasi som sätter gränser!