Airfryer – ett måste i köket

Airfryern är en av de mest populära nya hushållsapparaterna som allt fler svenskar utrustar sina kök med. Anledningarna till detta är många. En airfryer är en enkel men samtidigt en smart uppfinning som gör matlagningen nyttigare, snabbare, godare och enklare. Är du en av dem som nu tänker: “En Airfryer? Vad i helskotta är det? Inte behöver jag det!” Läs vidare och du kommer bli övertygad.

Detta är en Airfryer

En airfryer kallas även för en luftfritös eller en varmluftsfritös. Det för att airfryern fungerar som en vanlig fritös – fast med luft. En vanlig traditionell fritös använder stora mängder olja vilket gör maten fetare, det blir smutsigare och smakar inte lika gott.

Airfryern värmer upp maten genom att varm luft strömmar genom maten som tillagas. På så sätt behövs väldigt liten eller ingen olja alls. Det går betydligt fortare än att använda sig av en traditionell ugn – den blir varm på nolltid.

Luften strömmar runt maten

I en airfryer trycks den varma luften mot maten och strömmar sedan runt i korgen. Botten på en airfryer är inte jämn. Detta för att maten inte ska kunna pressas mot botten – det måste finnas utrymme för luft att strömma på alla sidor. Alltså – du slipper vända på maten och att vissa delar blir varmare än andra. Maten tillagas jämnt.

En billig peng

“En airfryer är säkert jättedyr” – tänker du kanske nu. Helt fel. Airfryer finns idag i alla prisklasser – precis som alla andra hushållsapparater. Allt från några få hundralappar till betydligt större och dyrare varianter. Även de mindre och billigare fungerar utmärkt för dig som bor i ett mindre hushåll.

Har du problem att finansiera din nya Airfryer finns alltid möjligheten att ta ett lån. Hos Hitta SMS lån kan du snabbt och enkelt få ett mindre lån som sätts in direkt på ditt konto. Så kan du spara tid, få godare och nyttigare mat hemma!