3 bostadsråd till hösten

Hösten är på väg in i hus och hem överallt i Sverige och det är därför dags att göra hemmet redo om du inte redan har börjat. När det blir kallare och regnet sätter igång krävs det lite extra av våra bostäder, delvis för att hålla till vädret men också för att vi är inomhus mycket oftare.

 

Kolla in takrännorna

På hösten krävs det extra mycket av våra takrännor på grund av den stigande nederbörden. Det är därför en bra idé att kontrollera dina takrännor innan de överfylls.

Under hösten måste takrännorna tömmas på löv, vilket är viktigt för att takrännorna inte ska bli för fyllda. Om takrännorna överfylls kan det komma vatten på husfasaden eftersom vattnet spiller över kanten. Om det kommer för mycket vatten på fasaden kan det leda till skador på huset och just därför är det viktigt att du inspekterar takrännorna.

När du kollar in takrännorna kan du också inspektera taket i samma runda. Du kan t.ex. se om det finns hål på vissa ställen i taket så att du kan fixa problemet innan det kalla vädret kommer.

 

Gör dig redo för vinter i samma omgång

När du håller på med att göra ditt hus redo för hösten kan du lika gärna börja tänka på vintern också. När huset och trädgården ska förberedas inför vintern handlar det om att ta in trädgårdsmöbler innan frosten kommer. Samtidigt bör du vara medveten om att alla krukor som står utanför som inte klarar av frost ska in på samma gång.

 

Gör hemmet mysigt inomhus

När du är färdig utomhus är det lika viktigt att göra dig redo inomhus. På hösten är vi inomhus väldigt mycket och det är därför viktigt att ditt boende är mysigt så att du är redo att sitta inne under regniga dagar.

När du ska göra hemmet mysigt handlar det om att skapa en plats där du kan ta en god kopp kaffe. Det kan t.ex. vara ditt favorithörn i soffan eller någonstans nära fönstret med en massa kuddar och filtar. Om du behöver några nya kuddar eller filtar kan du titta på georgjensen-damask.se som har ett stort urval av högkvalitativa textilier som du kan använda till ditt vinterhem.

Om några månader är det dessutom dags att börja dekorera till jul. Det verkar kanske som att julen är långt borta nu, men det kommer inte att ta lång tid innan radion börja spela julmusik.

Du kan hitta fler tips på hur du ska inrätta ditt hem på bolagnyheter.se.